Crowdfunding

STBNG is er voor iedereen met een (briljant) idee op het gebied van duurzaamheid en natuurlijke gezondheid. Om het idee (project) daadwerkelijk uit te voeren moet vaak eerst worden geïnvesteerd Maar is de bank bereid het risico te lopen. Of zijn er wel klanten die het product of de dienst willen kopen??

Wij bieden de mogelijk om het project voor te stellen aan het internetpubliek. Behalve het project is ook aangegeven hoeveel klanten (lees: startgeld) minimaal nodig is en wat men bereid is te geven (cadeau) aan de supporters (= vooruit betalende klanten). Indien iemand iets ziet in het product en of de dienst, dan kopen ze 1 of meer tegoedbonnen, ze worden supporter. Zo gauw het gewenste bedrag is bereikt wordt het idee uitgevoerd. De producten / diensten worden vervolgens aan klanten geleverd en uiteraard ook aan de supporters die in het idee geloofden. Op het moment dat zij een factuur ontvangen voor de geleverde diensten / producten, betalen zij de factuur door inlevering van de tegoedbon.

Iedereen kan tegoedbonnen kopen van een starter. Een tegoedbon geeft het recht om deze in te gebruiken als betaalmiddel bij de starter voor een afgenomen dienst en / of product. Én het geeft het recht op een “cadeau” van deze starter. De supporters hebben er dus belang bij dat het goed gaat met “hun” starter.

De starter betaalt 5 jaar lang 1% van zijn omzet aan de STBNG. Dit geld wordt aangewend om te investeren in briljante ideeën van anderen, die om welke reden dan ook minder kans hebben op direct succes.

De geldstroom loopt via de STBNG, zodat de supporter nooit zijn geld kwijt is. Hij krijgt of een dienst / product geleverd of hij krijgt zijn geld terug, als de starter zijn bedrijf niet start.